Chystáte se připravit sváteční podzimní oběd s rodinou nebo s vašimi přáteli? Podívejte se na naší jídelní kombinaci. Třeba bude inspirací i pro vás.
Sváteční jablečný koláč si zaslouží sváteční podnos. Tento krásný krajkový, vhodný jak na dorty, tak i na koláče zakoupíte v Almi dekoru. Určitě si pro něj dojděte, sezóna jablek je už dávno v plném proudu a nedělní odpoledne musí vonět po kávě a jablečné dobrotě. Zkuste třeba tuto!
Potřebujete:
6 malých jablek, oloupaných a rozpůlených
čerstvou citronovou šťávu
30g kandovaného zázvoru, nasekaného na malé kousky
250g prosátá hladké mouky
1 velkou lžičku kypřícího prášku
120g másla
120g cukru moučka
1 vanilkový cukr
2 vejce
1 lžičku sušeného mletého zázvoru
50g mletých mandlí
skořice na posypání
2 lžíce meruňkové marmelády
Postup:
Půlky jablek několikrát na povrchu nařízněte, jako bychom je chtěli nakrájet na plátky, ale neprořízněte je úplně (během pečení vytvoří ozdobu na jablkách). Potřete je citronovou šťávou, aby nezhnědly. V míse ušlehejte máslo s oběma cukry do světlé pěny. Pak zašlehejte žloutky. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a jemně vmíchejte do máslové hmoty. V druhé míse smíchejte mouku, kypřící prášek, kandovaný zázvor, mletý zázvor a mleté mandle. Moučnou směs přidejte do těsta a míchejte, dokud se vše nespojí. Těsto rozdělte do košíčků na muffiny. Na každý muffin položte půlku jablka a posypte skořicí. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Pak teplotu snižte na 160°C a pečte dalších 20 minut do zlatova. Vyndejte z trouby a okamžitě potřete povrch muffinů meruňkovou marmeládou (včetně jablek). Servírujte teplé nebo studené.
Foto by: creativejewishmom.com, ivillage.com
Tipy na stolování v asijském stylu
Originální jmenovky na váš stůl
Nechte se inspirovat anglickým venkovem.
Dům pro volný čas v retro barvách