Rčení, že "jíme i očima", platí nejen pro to, jak jídlo na talíři vypadá, ale vztahuje se i na způsob, jakým jídelní stůl prostřete a na výběru talíře, ze kterého budete jíst. Jednoduchým způsobem, jak oživit zaběhlé způsoby prostírání jídelního stolu, je kombinace různých sad servisů. I na jídelním stole je dostatek místa pro kombinaci barev, vzorů a materiálů. Kombinujte bílé nádobí s proužky a květinami, skleněné misky s dřevěnými, barevné sklenice s keramickými talíři. Nezapomeňte, že stylově váš stůl doplní i sezónní ovoce a zelenina. Použijte mini dýně, tykve, červená, zelená jablka jako stojany pro svíčky nebo jako součásti kytic do vázi. Dbejte na to, aby kytice nepřekážela hostům ve vzájemné konverzaci. Pokud pořádáte větší oběd, velice dobře vám poslouží přídavný stůl. Využijte jeho plochu pro založení dezertních talířů, šálků na kávu a na čaj, dezertních příborů i samotných dezertů. Vše budete mít snadno po ruce a titul báječné hostitelky bude zaručen.
Jídelní ubrousky zdobí chřest a mangold
Luxusní ložnice pro vaši inspiraci
Návštěva na pobřeží Španělska