Díky jednoduchému italskému způsobu dekorování zavoní Váš stůl mořem. Ať už jste se rozhodli pro letní grilování čerstvých ryb nebo jste dali přednost lehké večeři v podobě salátů, měl by to být i letní stůl, který stylově doplní vaše menu.
Náš tip na letní večeři:
Pro 4 osoby potřebujeme:
4 menší čerstvé makrely, svazek čerstvého oregána, 2 citróny, sušené černé olivy, olivový olej, sůl, hrubá mořská sůl, čerstvě namletý černý pepř, bílé pečivo
Celou makrelu omyjeme, kůži lehce nařízneme (4 – 5 zářezů po obou stranách), břicho vytřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, naplníme 3 snítkami oregána a 3 kolečky citrónu. Shora makrelu také lehce potřeme olivovým olejem, opepříme čerstvým pepřem, posypeme hrubou mořskou solí a dáme na rozpálený gril.
Z druhého citrónu nastrouháme do misky kůru, vymačkáme šťávu, přilijeme cca 1,5 dcl olivového oleje, osolíme, opepříme a vše metličkou prošleháme, poté přidáme najemno nasekané oregáno a nahrubo nasekané černé olivy.
Grilovanou makrelu můžeme na talíři lehce přelít olivovým dresinkem, který dále podáváme zvlášť a namáčíme si do něj bílé pečivo.
Je nábytek tím správným zbožím pro nákup po internetu?
Inspirující bydlení s dotekem retra
Prodává IKEA.