Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Prostorný byt ve stylu japonského minimalismu

Itálie ve skandinávském interiéru
Avantgardní baldachýn v ložnici
Prostorný byt ve stylu japonského minimalismu
Přidat do stylu

Prostorný byt v japonském minimalismu

Pojďte s námi na návštěvu do prostorného bytu, který byl zrekonstruován v duchu japonského minimalismu. Tento interiér v přírodních tónech je ukázkou propojení japonských a skandinávských prvků, který jakožto celek působí velmi příjemným dojmem. Jednoduchá geometrie a prostorové uspořádání se potkává s různorodostí povrchového materiálu. Dekor je velmi strohý, ale přesto se takovému interiéru nedá nic vytknout.

Šedá pohovka doslova splývá s březovou překližkou a dveře jakbysmet. Jediným dekorem se stává osvětlení a konferenční stolek.

Přírodní styl koberce se do tohoto typu interiéru příjemně hodí. Těžko byste si sem pořídili doplněk nebo nábytek výrazné barvy. Krása je ukrytá v čistotě interiéru, to je pro japonský minimalismus tím nejdůležitějším faktorem. Tato místnost je nádherná i bez přílišných dekorací a doplňků, z tohoto důvodu se stává i výrazně funkční.

Všimněte si výrazného elementu v obývacím pokoji - bílý čtverec na tmavém pozadí. Už několik desítek let je tento projev pro minimalismus klíčový. Za touto stěnou se však skrývají vstupní dveře, a proto vzniká malý prostor, který slouží jako chodba.

Kuchyň je krásná a svěží. Zde se projevil skandinávský minimalismus, který odlehčil těžkopádné prvky japonska. Příjemný minimalistický dekor u okna vytváří útulnější atmosféru.

Skvělý tip na úložný prostor, kam se vejde pračka i sušička. Designéři využili dostupných materiálů, přesto vypadá konečný výsledek úžasně. V jednoduchosti je krása - takovým pořekadlem se designéři inspirovali i ve výběru obkladu. Kombinace dřeva a bílých jednoduchých kachliček je vždy úchvatná. 

 

Decentní a přírodní barvy panují i v ložnici. Působivá je ohromná šatní skříň s výklenkem pro pracovní stolek.

Jak v celém interiéru, tak i v dětském pokojíčku designéři nezanevřeli na březovou překližku. V tomto případě je však využita pro palandu, která je součástí šatní skříně. 

Čistá a jednoduchá koupelna bez dekoru s bílými kachličkami. Součástí je akorát dřevěná skříňka pod umyvadlem, která celý prostor zbavuje přílišného dojmu sterility.

 

Kam dál?

Vychytaná klasika

Jemné tóny zelené



Diskuze

Články

 

Jak si kdo prostře, tak se nají

Slavnostně prostřený jídelní stůl

 

Dokonalost po skandinávsku

Výjimečný průchozí byt ve skandinávském stylu

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)