Styl & interier
přihlásit| registrace |
Na seznam kategorie

Jak se bydlí podle Katrine

Extravagantní bydlení s panterem na zdi
Jednoduše, moderně, minimalisticky
Jak se bydlí podle Katrine
Přidat do stylu

Jak se bydlí podle Katrine

Spisovatelka, stylistka, designérka - to vše je Katrine Martensen-Larsen, blonďatá dánka s jedinečným smyslem pro neotřelé interiéry, kombinaci jemných barev a zajímavých vzorů. Přinášíme vám několik fotografií, abyste se i vy mohli inspirovat skandinávským stylem pod taktovkou Katrine.

Světlý masivní jídelní stůl se lehce kombinuje s moderními plastovými židlemi. Průhledný plast nezmenšuje interiér, a proto je vhodný především do malých místností. Zajímavou průhlednou plastovou židli můžete použít také v případě, že nechcete zastínit ostatní výraznější doplňky.

Katrine židle miluje. Kombinace plechové židle s tradiční skandinávskou modrou a bílou barvou působí překvapivě hravě a mile, i když mnoho z nás by očekávalo, že interiér vyzní chladněji.

Zato při použití přírodního dřeva se o hřejivý pocit v interiéru rozhodně neošidíte. Skandinávci, kromě tradiční modré, bílé a červené, milují také černou. Černá je nadčasová, působí luxusně a moderně a dodává interiéru na solidnosti.

Pokud zápasíte s nedostatkem světla, rozhodně se nemůžete inspirovat lépe, než u skandinávských designérů. Tato ložnice je téměř bez oken a přesto působí dokonale. Zakopaný pes je samozřejmě v použité bílé barvě. Ale pozor na odstít - není bílá jako bílá!

Vintage styl patří mezi Katrinin oblíbený a ráda ho kombinuje s moderními materiály, mezi které na prvním místě řadí plast.

.... ale oblíbila si i kovové doplňky. Chladnější pocit z kovu snadno usměrníte pomocí květin.

Jednoduché interiéry Katrin doplňuje o zajímavé dekorace v podobě obrazů, rozličných nádob a ikonového designérského nábytku - jakým je v tomto případě křeslo Butterfly, navržené v roce 1938 designérem Jorgem Ferrari-Hardoyem.

A ještě jedna kombinace podle Katrine - tentokrát nerezová pracovní deska kombinovaná se starým dřevěným odkapávačem a modrobílým porcelánem.

Kam dál?

Bydlení podle Tiny Kjeldsen

Jak se bydlí ve skandinávském stylu

Tradiční modrá ve skandinávském interiéru



Diskuze

Články

 

Hlavní důvody pro dubový nábytek

Kvalitní nábytek na celý život

 

Jak si užít poslední letní dny

Další důvody k tomu, abyste si přes zimu naplánovali stavbu skleníku

Kopírování a publikování obsahu je možné pouze s uvedením autora každého konkrétního díla a s uvedením odkazu na www.stylainterier.cz
(Some rights reserved. Copyright of photos belong to each photographer/author mentioned.)